Поканете приятел!

Получете 0 лв.!

Вече сме: 2731 Фена

И се увеличаваме!
 
 • Лечебният метод на йога е единственият най-съвършен начин за лекуване на болести.

  Стойност Намаление Спестявате
  11.50
  лв.
  43% 5
  лв.

  Офертата е приключила:

  2014-03-30 в 00:00:00

Ние съветваме:

Регулирането на духа довежда цялото щастие, материално и духовно, от достижението на царствата до върховното щастие. СледователноО,Рама! Изучете науката за дишането.

За контакти тел. 0886 601576

Условия:

Мъдреца Патанджами в своите афоризми на йога определя йога като задържане на видоизменението на мисловния принцип, което не може да сепрактикува без контрол над дишането, което е тясно свързано с ума. Тази връзка е доказана от всекидневния ни живот. Примерно, когато ние сме потънали в дълбоко мислене, дихателния процес остава бавен. Задържането на умствената дейност се увеличава пропорционално с бавния темпна дишането. При случай на асфикция, умствената дейност спира напълно, докато дишането отново е усилие. Също така, когато умът е засегнат от мъка или яд, дишането става нередовно, накъсано или обратно – на бавно, гладко протичане на духа, както когато ума е спокоен.

Курсовете се провеждат в Национална гребна база с. Панчарево, всяка събота от 10:00ч.


Особености:

Хата йога отдава първо вниманието си на физическото тяло, което е основата на душевното съществуване и дейност. Чистотата на умът не е възможна без чистотата на тялото, на което чистотата се отразява и то функционира правилно. Чрез упражняването на асани и пранаяма, ума се насочва към една цел и само тогава може бързо да се прогресира в концентрация и медитация. Поради това, че ума по принцип е нестабилен и му се въздействавсеки момент от зрението, звуците и др. подобни фактори произхождащи от външната обстановка и предмети, които ума възприема чрез сетивата, за да може ума да бъде напълно под контрола, хата йога предписва различни дихателни упражнения. Мъдреца Патанджами в своите афоризми на йога определя йога като задържане на видоизменението на мисловния принцип, което не може да се практикува без контрол над дишането, което е тясно свързано с ума.

Отношението между умът и праната е като онова на коларя и колата. И колата и коларят извършват действието, което се извършва е зависимо и от дветестрани. Следователно мъдрите трябва да изучат регулирането на праната илижизнения дух, ако те желаят да бъдат господари на неспокойната дейност наума и да се концентрират.

Карта:
Партньор:
 
Как работи?
Абонирайте се тук:
За най-интересните оферти: най големите намаления (почивки,заведения,спа услуги,партита,промоции)Абонирайте се за офертите в град София!
За най-новите оферти и намаления